2011/08/09

Panic on the streets of London...

 ...Panic on the streets of Birmingham...


Kuinka usein teillä alkaa soida päässä laulu esimerkiksi painetusta sanasta uutissivustolla? Uskon, että kaikki maailmalla tai henkilökohtaisesti koettavissa oleva löytyy jostain laulusta. Tai ainakin kaiken saa sopimaan, jos tahtoo. Joskaan ei kirjaimellisesti, sillä faktoihin verrattuna esimerkiksi Panic on aika kepeä biisi. Dj:n hirttämisen olen aina ottanut ironiana. Ja kuinkahan monta kertaa tätä on tullut tanssittua, iloisesti. Mutta kuitenkin kun mielleyhtymän johonkin biisiin on saanut, niin ei se lähdekään heti päästä pois.On se mielleyhtymä sitten surullisesta tai iloisesta asiasta, kepeään tai vakavaan lauluun. Tässä tapauksessa surullisesta asiasta.


Lontoon mellakat ovat tosiaan levinneet myös Birminghamiin (ja Liverpooliin ja muutamaan muuhun kaupunkiin) Luettuani aamulla, että mellakoita oli myös Birminghamissa, lähti The Smithsien Panic soimaan välittömästi päässä. Nämähän ovat siis Englannin suurimpia kaupunkeja, joten ei tässä nyt kohtalostakaan voi puhua, eivätkä nämä ole ensimmäisiä kertoja (Morrisseyta ei voine siis profeetaksi kutsua, eiköhän lyriikat ole siltä osin todellisuudesta...). Iso-Britanniassa tulee varmaan jatkossakin kiehumaan vähintään pinnan alla, ja se purkautuu näin aina toisinaan. Surullista kyllä, tuo väkivalta. Surullista, että niin moni haluaa sitä osoittaa saadakseen mitä haluaa.

Koska levottomuudet ovat kuitenkin koskeneet lähes ainoastaan elottomia asioita kohtaan (pankkiautomaatteja ryöstetty, autoja poltettu, ikkunoita särjetty, viinaa varastettu jne) saivat asiat ainakin ensin pienemmät mittasuhteet (vrt. ihmisten teloitus) täältä päin luettuna, mutta nyt ei ole kuolinuhriltakaan vältytty. Nuori mies ammuttiin autoonsa. Joten hiljaiseksi pistää tämäkin maailman uutinen.

I wonder to myself
Could life ever be sane again ?


----

I´ve read news about riot on the streets of London and Birmingham (etc.) and I knew it sounded familiar. Well it´s not the first time this happens over there, but it was more familiar for me in the song Panic by The Smiths. Ironic, yes it is.  It´s just that this kind of things don´t happen in Finland (not this big, I mean). Overall the news sound bad. And sad. Especially now when they got a young dead victim. So I hope you are in a safe place.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!