2011/01/18

Kangastuksia.










Kangastuksia (Les amours imaginaires) on paljon puhetta ja mainetta niittänyt elokuva viime vuodelta. Sen on ohjannut pääroolissakin esiintyvä poika, 21-vuotias Xavier Dolan (alin kuva). Myrskyisä sunnuntainen iltapäivä vei elokuviin. Voi pojat, viime kerrasta olikin aikaa...

Viihdyin sen verran hyvin elokuvissa pitkästä aikaa, että nautin myös suurimmaksi osaksi tästä elokuvasta. On hyvin totta, että elokuvassa ei välttämättä ole kovin erikoinen ja omaperäinen juoni, eikä se sovi kaikille. Ei ainakaan actionia odottaville. Elokuva jättää myös paljon arvailujen varaan. Mutta on myös totta, että elokuva pohjautuu visuaalisuuteen. Kun elokuvaa katsoo sillä silmällä, saa siitä jo paljon enemmän irti.

Kangastuksia kertoo siitä kun kaverukset, tyttö ja poika, rakastuvat samaan poikaan. Kiharatukkainen adonis herättää niin paljon tunteita, että oma identiteettikin alkaa murentua... ja ystävyyskin saa säröjä. Tässä juoni pähkinänkuoressa. Roolit jäävät muuten melko yksiulotteisiksi ja osittain kylmiksi. Vahvimman suorituksen tekee omasta mielestäni itse ohjaaja, poika joka rakastuu poikaan.

Bonusta elokuva saa  kohdista, joissa soitetaan kokonaisuudessaan Knifen Pass this on

ja Fever Rayn Keep the streets empty for me

Kohtaukset toimivat mainiosti näin irrallisina musiikkivideoinakin. :)

2 kommenttia:

  1. Mä just mietin että löytysköhän noita biisejä ja kohtauksia netistä et laittasin ne postaukseen :D

    VastaaPoista
  2. Rakkautta ja anarkiaassa nähty. Ihana. Rakastan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!