2010/07/27

Levyraadissa: Abel.

Sain hiljattain kuulla, että Editors on tehnyt coverin The Nationalin biisistä Abel (Alligator). Kyseessä on kaksi kovaa suosikkibändiäni, joten kiinnostuskäyrä nousi.

The Nationalin versio kuulostaa tältä:


Kun taas Editors tykittää näin:



Valitettavasti näytteet ovat epätasa-arvoisia sillä, että Editorsilta ei löydy musiikkivideota ja The Nationalin videolla voi keskittyä samalla myös visuaalisuuteen.

Kumpi kolahtaa enemmän? Itse olen vielä varsin hämmentynyt. Abel ei koskaan ole ollut kuitenkaan erityinen suosikkibiisi The Nationalilta, joten tässä vaiheessa uskallan sanoa että Editorsin esittämänä biisi hivelee korviani kenties hieman enemmän. Mielestäni tämän tyyppinen laulu sopii vain enemmän Editorsille kuin The Nationalille.

P.S Tsekatkaa ihmeessä aiempi  ja ensimmäinen "Levyraati" täällä.

2 kommenttia:

  1. Huihai, uus juttu tämä mullekin. Jännä, miten Editorsin käsissä biisistä tulee heti Joy Division -henkinen, vaikka Nationalin versio ei tuo edes etäisesti mieleen tuota loistavaa mansepändiä.

    Kallistun silti enemmän The Nationalin puoleen, sillä mielestäni Editors ei oikeastaan tuo biisiin mitään uutta. Vaikka kun Tom Smith aukaisee suunsa, polvet menevätkin veteliksi. Lisäksi Abel on kyllä aina kuulunut mun nationaalisuosikkeihini :)

    VastaaPoista
  2. Liikutaan vaarallisilla vesillä, jos coveroidaan The Nationalia, mutta tässä tapauksessa täytyy sanoa NAM! Tomin ääni..aah. Ehkä silti pidän kuitenkin enemmän alkuperäisestä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!